dilluns, 15 d’octubre del 2018

TENNIS DE TAULA A UN ENFRONTAMENT ESPORTIU TERRASSA - SABADELL L'ANY 1941




L'Obra Nacional Educación y Descanso o Obra Sindical Educació y Descanso o, simplement, Educación y Descanso va ser una organització de tipus cultural i recreativa, dependent de l'Organització Sindical Espanyola, que va existir a Espanya entre 1939 i 1977, dedicada a promoure i realitzar tot tipus d'activitats artístiques, culturals i esportives per part dels treballadors, seguint el model de l'organitzacions italianes i alemanyes impulsades per partits d'ideologia similar a la falangista o nacionalsindicalista.

La presència de determinades persones a les seves activitats no implicava que combregessin amb l'ideari nacional-sindicalista. Per exemple, entre els integrants d'aquest equip terrassenc podem trobar almenys un soci del Centre Excursionista de Terrassa, una entitat ideològicament oposada al falangisme.


Aquest enfrontament esportiu entre representants de l'Obra Sindical Educació y Descanso CNS de Terrassa i la seva germana de Sabadell, que es va celebrar al llarg del mes de juny de 1941 a amb dues ciutats, incloïa proves d'atletisme, boxa, billar, basquet, ciclisme, escacs, fútbol, natació, tennis, tennis de taula i tir.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada